We zijn weer begonnen!

Afgelopen week heb ik vele handen mogen schudden met ouders de afgelopen week. Veelal bekende gezichten, maar vooral nieuwe gezichten. Ik ben erg blij met dit warme onthaal. Dank daarvoor. Het draagt zeker bij aan het gevoel dat ik op mijn plek ben hier op De Sporckt. Inmiddels is de tweede schoolweek aangebroken. Door de prettige start in de diverse groepen, waarbij de leerkrachten gebruik maken van de Kanjertraining, zie ik al een paar dagen een hoop vrolijke leerlingen en leerkrachten door de gangen van de school lopen.

Samen met het team ben ik de infoavond van 10 september aan het voorbereiden. Sinds vorig jaar organiseren we deze jaarlijkse infoavond anders dan dat u van ons gewend bent. Het gehele team is aanwezig en is er een open inloop in de groepen 1 t/m 8 en Leerrijk. De school is open van 18.00 uur tot 19.30 uur. De kinderen krijgen een belangrijke rol op deze avond, ze leiden u als ouder(s) rond door de klas/school. Hiermee willen we de betrokkenheid van ouders naar de school toe vergroten. Bij kinderen ontstaat er zo meer eigenaarschap over wat ze dit jaar gaan leren in de klas en op school. Deze werkwijze past bij één van de vijf stelregels, namelijk Educatief Partnerschap. We willen actief in verbinding staan met ouders en zo trekken we samen op in onderwijs en opvoeding. Achteraf ontvangt u de belangrijkste informatie over dit schooljaar via de groepsleerkracht van uw kind.

Natuurlijk ben ik deze avond aanwezig en hoop dat u met vragen of opmerkingen naar mij toe stapt. Ik ben erg benieuwd naar uw ervaring

Geplaatst door

Avatar

De Sporckt is de grootste basisschool van Tilburg. In de groepen is het juist de kleinschaligheid die onze school kenmerkt. Onze school is groot geworden door klein te blijven. Met ingang van het schooljaar 2012-2013 telt de school 25 klassen, vijf daarvan zijn groepen 1-2. De school is gehuisvest in twee gebouwen aan de Meerssenstraat 1b. U bent van harte welkom voor een rondleiding. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer 013-5710843. Wij hebben geen wachtlijst voor 4-jarigen.