Ons groene schoolplein

Inmiddels zijn de werkzaamheden voor het groene schoolplein in volle gang. Na een spetterende opening, de video staat op Facebook, zijn de mannen al enkele weken aan de slag. Natuurlijk brengt dit wat ongemak met zich mee. Gelukkig gaat dit in de meeste gevallen goed. Wij vragen hiervoor uw begrip. Onze leerlingen vinden de bouw– en graafwerkzaamheden in ieder geval prachtig.

De opening van het schoolplein is gedaan samen met de Bibit en de Teddybeer. Daar hebben wij voor gekozen omdat het een gezamenlijk project is. Doordat we dit met drie partijen hebben opgepakt, hebben we ook betere afspraken kunnen maken in de aanbesteding. Dat levert uiteindelijk meer op voor de kinderen. De plattegrond heeft een aantal dagen aan de hoofdingang gehangen. Daarop heeft u de plannen kunnen zien. Het ijzeren hek tussen de Bibit en De Sporckt wordt vervangen door een natuurlijk hek met poort. De kinderen van de Bibit en De Sporckt spelen straks wel gewoon op het eigen schoolplein. De poort geeft ons wel de mogelijkheid om te bekijken of we gebruik kunnen maken van elkaars faciliteiten op het plein. Daar zijn op dit moment geen concrete plannen voor, maar het geeft ons de mogelijkheid in de toekomst. 

Eerder heb ik aangegeven dat we ook gebruik wilde maken van ouderhulp. Daar moet ik op terugkomen. Hier zien wij toch vanaf, onder andere vanwege de planning en de snelheid waarmee de mannen werken. Het is lastig voor hen om er rekening mee te houden in de planning, anderzijds zijn wij afhankelijk van vrijwilligers die dan ook op de juiste dagen en tijden komen helpen. Al met al gaat het zo ook prima en werken de mannen gestaag door.

De plattegrond van ons groene schoolplein is hier te vinden als PDF, of zie onderstaande afbeelding.

Geplaatst door

Avatar

Jos Montulet is directeur van basisschool De Sporckt. Contact opnemen kan via het telefoonnummer 013 - 5710843 of mailen naar jos.montulet@xpectprimair.nl. Jos is ook actief op Twitter en te volgen via @josmontulet of neem eens een kijkje op zijn website www.josmontulet.nl.