Infoavond groot succes!

Afgelopen maandag hebben wij voor de tweede keer onze informatieavond in nieuwe stijl georganiseerd. We hebben gekozen voor een andere opzet, omdat die beter past bij de visie van onze school. Kinderen leiden de ouders rond en vertellen hoe én wat ze dit jaar gaan leren. Op deze manier ontstaat er meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid over het leerproces. Ik heb in alle groepen mijn gezicht laten zien, in alle groepen heb ik een ontspannen en prettige sfeer gevoeld.

Terwijl ik dit bericht aan het schrijven ben, wordt er gestaakt in onderwijsland. In Rotterdam komen alle basisschoolleerkrachten uit Zeeland en Zuid-Holland tezamen. Net als wij destijds in Eindhoven staken zij nu voor een eerlijk salaris en minder werkdruk. Ook een flink aantal schoolleiders hebben zich hierbij aangesloten. Wellicht heeft u er in de media iets van vernomen. Ik heb er bewust voor gekozen als directeur niet deel te nemen aan de staking voor schoolleiders. De actie (om 09.00 uur het brandalarm laten afgaan) vond ik simpelweg niet serieus te noemen. Daarnaast voel ik ook niet de urgentie om te staken. In de krant worden er weer nieuwe stakingen aangekondigd voor leerkrachten op 2 oktober. Daarbij sluiten ook de zorg en de politie aan. Xpect Primair heeft nog geen standpunt ingenomen. Maar het zijn roerige tijden en er is veel maatschappelijke en politieke onrust. De stakingen zijn begrijpelijk vanwege de salariskloof en de toegenomen verantwoordingsdruk, maar tevens ook lastig. Wanneer is het genoeg? Ik vind het onderhand ook tijd worden om een positief tegengeluid te laten horen vanuit onze sector. We mogen vaker naar buiten brengen dat we een fantastisch beroep hebben. Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Of je nu leerkracht, conciërge, ondersteunend personeel of directeur bent.

Als ik dan weer denk aan afgelopen maandag, dan word ik blij. Ik ben trots op de hoge opkomst en de betrokkenheid van alle kinderen en ouders. Die beelden stellen mij gerust en dan zie ik een mooie toekomst voor ons. Voor onze leerlingen, onze ouders en ons team. Uiteindelijk zullen we het samen moeten doen.

Geplaatst door

Avatar

Jos Montulet is directeur van basisschool De Sporckt. Contact opnemen kan via het telefoonnummer 013 - 5710843 of mailen naar jos.montulet@xpectprimair.nl. Jos is ook actief op Twitter en te volgen via @josmontulet of neem eens een kijkje op zijn website www.josmontulet.nl.