Een goede start!

Over een paar dagen kunnen wij allemaal gaan genieten van de herfstvakantie. Ik kijk terug op een geslaagde startperiode. In de afgelopen weken hebben we genoten van een aantal mooie activiteiten. Om te beginnen met de inloopavond, dat was een groot succes. Ik heb die avond een grote betrokkenheid van ouders gezien. Betrokkenheid bij hun eigen kind(eren) en bij de school. Deze inloopavond laat goed zien wat wij verstaan onder onze stelregels. Niet te vergeten hebben we ook een geslaagde week gehad vol met schoolreisjes. De kinderen hebben het leuk gehad en de organisatie is soepel verlopen. Dat was niet mogelijk geweest met alle hulp van ouders, enorm bedankt!

Vorige week hebben we een spetterende opening van de Kinderboekenweek meegemaakt. De kinderen van onze school en de peuters van de Teddybeer hebben met veel plezier gekeken naar het toneelstuk van Trudy en Danielle. Een mooie manier om vanuit het thema vriendschap aan leesmotivatie te werken.

Met onze school gaat het goed. Sinds enkele jaren groeien wij weer in leerlingaantal. Dit schooljaar eindigen wij met ongeveer 500 leerlingen. Met name het grote aantal aanmeldingen van 4jarigen zorgt ervoor dat wij wederom met een instroomgroep gaan starten. Dat is een groot compliment aan iedereen die zich verbonden voelt met De Sporckt en zich daarvoor inzet. Daarnaast ben ik blij met de feedback die ik van ouders ontvang. Ouders die ik spreek op het schoolplein, in de wandelgangen of in de MR en OR. Tevens merk ik dat veel ouders mij aanspreken over zaken op school, soms zijn het complimenten en soms met vragen over de gang van zaken. Dat waardeer ik zeer. Op die manier staan wij open voor de feedback op onze verandering die wij als school aan het maken zijn.

Ik zie de komende periode met vertrouwen tegemoet.

Ik wens iedereen een hele fijne herfstvakantie toe en we zien elkaar weer fris en fruitig op maandag 22 oktober.

Geplaatst door

Avatar

Jos Montulet is directeur van basisschool De Sporckt. Contact opnemen kan via het telefoonnummer 013 - 5710843 of mailen naar jos.montulet@xpectprimair.nl. Jos is ook actief op Twitter en te volgen via @josmontulet of neem eens een kijkje op zijn website www.josmontulet.nl.