Inmiddels zitten we in de vierde week van de schoolsluiting. Op basis van vele reacties van ouders, we hebben al 136 reacties op de enquête ontvangen, en de gesprekken die de leerkrachten hebben met leerlingen zien we dat het steeds lastiger wordt om het vol te houden. Naast de begrijpelijke motivatieproblemen, zien we ook dat leerlingen elkaar missen, ze missen de juf of meester en de sociale interactie. Ik begrijp goed dat dit ook problemen met zich mee kan brengen in de thuissituatie.


Geef dit dan ook direct aan via de mail of via Teams bij de leerkracht van uw kind. We hebben een goed doordacht online onderwijsprogramma en daar waar mogelijk leveren we maatwerk. Dat is ook wat we zien in de feedback van de meeste ouders. Het is belangrijk dat u zich gehoord voelt en dat we blijven meedenken in uw situatie.

Gezien de resultaten van de enquête mogen we trots zijn op wat we tot nu toe hebben neergezet. Op dit moment hopen we dat de scholen op 8 februari weer open mogen, meer nieuws hebben we op dit moment niet. Er zijn lopen nog diverse onderzoeken, meer informatie verwachten we op de persconferentie van 2 februari. Wanneer er meer duidelijkheid is zullen wij die ook met alle ouders delen. Op dit moment is het van belang dat we allemaal de schouders eronder zetten en laat het vooral aan ons weten als we iets voor u of uw kind kunnen betekenen.

In deze Sporcktinfo informatie over een aantal wijzigingen in de jaarkalender, onze nieuwe winterschool, de resultaten van de enquête en het inschrijven voor de noodopvang. Genoeg om even door te nemen, veel leesplezier.

De Sporcktinfo is te lezen op onze website onder het kopje Ouders -> handige informatie.