Op de eerste plaats willen wij u en alle leerlingen een goed en gezond 2021 toewensen. Hopelijk mogen alle kinderen spoedig weer écht naar school. 

Vlak vóór de kerstvakantie is besloten om de scholen tot minimaal 18 januari 2021 te sluiten. Op dit moment hebben wij geen nieuwe informatie over wanneer de scholen weer geopend worden. Via deze mail wil ik u op de hoogte brengen van een belangrijke aanscherping in de richtlijnen. De aanscherping heeft te maken met klachten bij kinderen. Deze aangepaste informatie is ook terug te lezen op de website van de Rijksoverheid. (klik hier)

Wat is er nu aangepast?

Tot nu toe is het beleid geweest om kinderen met lichte verkoudheidsklachten (t/m 12 jaar) toe te laten op school, het zogenaamde ‘snotneuzenbeleid’. Deze richtlijn is nu verscherpt. Het lijkt ons verstandig om dit in ieder geval de komende twee weken aan te scherpen, totdat er meer duidelijkheid is over het effect van de lockdown, de feestdagen en de nieuwe variant van COVID-19. De aanscherping is als volgt:

Leerlingen en medewerkers met klachten die passen bij het coronavirus blijven thuis.
Voor de volledigheid, dat zijn één of meerdere klachten, zoals hieronder:

  • verkoudheidsklachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • hoesten
  • benauwdheid
  • verhoging (tot 38 graden Celsius)
  • koorts (vanaf 38 graden Celsius)
  • plotseling verlies van reuk, smaak of beide (zonder neusverstopping)

Dit geldt voor alle kinderen van de groepen 1 t/m 8 die wij opvangen in de noodopvang van ons kindcentrum zowel onder lestijd als in de voor- en naschoolse opvang van De Teddybeer. Wanneer kinderen met bovenstaande klachten op school of bij de opvang zijn, dan nemen wij contact op met u om ze op te halen en weer mee naar huis te nemen.

Wanneer er nieuwe informatie beschikbaar is, delen wij deze informatie zo spoedig mogelijk met alle ouders.

Tenslotte willen we u vragen om de aanmeldingen voor de noodopvang voor De Sporckt via onderstaand formulier te doen. We ontvangen nu nog veel losse e-mails van ouders. Door alle aanmeldingen op één plek te verzamelen, is het voor ons inzichtelijker om te zien hoeveel leerlingen er per dag van de noodopvang gebruik maken. Daar kan ik dan de bezetting op aanpassen. Het formulier om uw kinderen in te schrijven voor de noodopvang vindt u hier.