In samenwerking met de gemeente gaan we de Millingenstraat tijdelijk afzetten voor autoverkeer.
Dit wordt op gezette tijden een autovrije straat: dit noemen we een schoolstraat. Die gezette tijden worden hieronder beschreven.

Hiertoe is besloten omdat er teveel onveilige verkeerssituaties ontstaan en het niet mogelijk is voor ouders om op een veilige manier 1,5 meter afstand te bewaren. Dit gaat vanaf donderdag 10 september in en duurt zolang de situatie daar om vraagt. 

De Millingenstraat wordt iedere schooldag van 8.00 – 8.30 uur en van 14.15 – 14.45 uur afgezet met hekken. Op vrijdag is dat van 11.45 – 12.15 uur. Op die momenten is de straat autovrij en alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Fietsers dienen af te stappen en de fiets in de hand nemen. Ouders mogen dan ook op straat staan om 1,5 meter afstand te houden, op deze manier kunnen ouders zich beter verspreiden. 

Werknemers van De Sporckt zorgen op schooldagen voor het plaatsen en weghalen van de hekken. In de bijlage vindt u de plattegrond waarop is aangegeven waar de Millingenstraat precies wordt afgezet. Deze informatie is ook door OBS De Bibit met ouders gedeeld. 

Klik hier voor de plattegrond.