Inmiddels zijn we na een paar weken allemaal ‘gewend’ aan de nieuwe situatie. De impact van de maatregelen rondom het Coronavirus zijn groot en iedere dag zichtbaar. Voorlopig mogen de kinderen nog niet naar school en dat is een groot gemis. We missen de kinderen enorm en hopen dat ze snel weer naar school mogen komen. Natuurlijk hopen wij allemaal dat de maatregelen opgeheven worden, zodat we na de meivakantie weer de school mogen openen.

Gisterenavond benadrukte minister-president Rutte nogmaals de huidige maatregelen tot 28 april. Hij gaf aan één week voor die datum bekend te maken wat het vervolg zal zijn. Op dit moment wordt er onder andere door de PO-Raad en de ministeries overleg gevoerd en gevraagd of er eerder duidelijkheid kan komen voor het basisonderwijs. Daarmee bedoelen we duidelijkheid omtrent de meivakantie (bieden we wel of geen opvang?) en de maatregelen na de meivakantie. Ik hoop dat we daar snel meer duidelijkheid over ontvangen. Zodra ik meer informatie heb zal ik dat via de bekende informatiekanalen met alle ouders delen.

Als ik zie wat er de afgelopen periode is opgestart, dan ben ik heel trots op het team en de manier waarop ze het onderwijs op afstand verzorgen. Deze week zijn ook alle kinderen door de OR verrast met een kaart. Super leuk initiatief om iedereen even in het zonnetje te zetten. Ook alle teamleden hebben een kaart ontvangen. Dank je wel OR voor dit mooie gebaar! In deze Sporcktinfo vind je een mooie collage met foto’s van de afgelopen periode. Op deze manier kun je zien wat we de afgelopen periode hebben opgezet en meegemaakt. Daarnaast is er nog informatie omtrent de groepsindeling en uw aandacht voor de enquête die we nogmaals uitzetten onder de ouders. Het zou fijn zijn als je daar even een paar minuten tijd voor vrijmaakt. Op die manier kunnen we het onderwijs op afstand nog beter vormgeven voor uw kind(eren).

Zorg goed voor jezelf en elkaar. Tot snel!