In dit nieuwsbericht staan we stil bij de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de impact op de school. Zoals u weet, gelden er sinds vrijdag 6 maart verscherpte richtlijnen van het RIVM als het gaat om lichte klachten voor inwoners van onze provincie. Sinds maandagavond zijn daar twee maatregelen aan toegevoegd. Geen handen schudden en indien nodig thuis werken.

Dat laatste is bijna niet mogelijk in diverse sectoren, denk aan de zorg, politie en onderwijs. Toch is het heel duidelijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen ten tijde van deze crisis. 

Door dagelijks alle ouders te informeren, hoop ik dat wij duidelijkheid en rust bieden voor kinderen en ouders. De richtlijnen gelden in ieder geval tot 16 maart. Ik weet dat er vandaag topoverleg is tussen de grote schoolbesturen in Brabant en diverse burgemeesters van de grote steden. De inhoud van dat overleg gaat met name over wat te doen na 16 maart.

Het is vooral belangrijk om in het belang van anderen te blijven denken en handelen. Juist vóór degene die in de risicogroepen vallen, dienen we voorzichtig te zijn en de richtlijnen uit te voeren. Hoe moeilijk dat in sommige gevallen ook is. Het is een maatschappelijk probleem waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid moet nemen. Gelukkig ben ik gezegend met een flexibel en betrokken team. Wat een kanjers! Ook ten tijde van het norovirus hebben we de organisatie op school draaiende kunnen houden. Dat gaat ons voor deze week ook lukken. Het is echter de vraag hoe lang deze maatregelen van kracht blijven. Want met deze aantallen ziekmeldingen onder personeel en leerlingen is zelfs bij het team van De Sporckt de rek er op een gegeven moment uit… laten we hopen dat er snel positief nieuws komt!

Dank voor alle positieve berichten en complimenten over hoe wij dit aanpakken en communiceren. Ik heb ze gedeeld met het team. Dat doet ons ontzettend goed. Hopelijk kunnen we de draad snel weer oppakken. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan hoor je die uiteraard zo spoedig mogelijk van mij.