Deze week staat in het teken van de nieuwe IPC thema’s en de eerste ronde van de driehoeksgesprekken. IPC staat voor International Primary Curriculum en is internationaal georiënteerd. Daarom noemen we de thema’s in onze ouderbrieven units en zijn deze ingedeeld per twee leerjaren, bijvoorbeeld 3-4. IPC is voor ons een middel om thematisch onderwijs te verzorgen en de zaakvakken te integreren. Zo zorgen we ervoor dat er voor leerlingen meer samenhang ontstaat in het leren.

De verdeling van de thema’s sluit goed aan bij onze organisatie, omdat alle teamleden al jaren samenwerken met elkaar in leerteams. De voorbereiding van een IPC thema vindt plaats op studiemomenten gedurende het schooljaar en vervolgens in de vier leerteams op onze school. Deze week zijn we in alle groepen gestart met het tweede thema van dit schooljaar. In de groepen 1-2 is het thema ‘Wat trek je aan?’, in de groepen 3-4 ‘Van top tot teen’ en gaat het over kleding. In de groepen 5-6 is het thema: ‘Chocolade’ en in de groepen 7-8 is het thema: ‘Mythen en legenden’. Ouders hebben via de schoolapp de ouderbrieven ontvangen, daarin lees je meer over de inhoud en de afsluiting van deze thema’s die de komende weken centraal staan.

De eerste ronde van de driehoeksgesprekken is inmiddels in volle gang. Het eerste driehoeksgesprek van het schooljaar staat altijd in het teken van welbevinden en de start in de nieuwe groep.