Komende zondag wordt de Warandeloop weer georganiseerd. Wat fantastisch om te zien dat er meer dan 100 kinderen van onze school zich hebben aangemeld om mee lopen! In totaal doen er ongeveer 900 kinderen mee, dus De Sporckt is goed vertegenwoordigd! Vanwege de coronamaatregelen mag er één ouder per kind aanwezig zijn. De organisatie heeft besloten om het evenement door te laten gaan, maar neem daarin altijd uw eigen verantwoordelijkheid. De gymdocenten die werken op de basisscholen in Tilburg staan zondag ook rondom het parcours, onze Evelien is er ook bij.

Op het moment dat ik deze Sporcktinfo aan het schrijven ben, hebben wij gelukkig geen groepen meer in quarantaine . Afgelopen week zagen we op school een enorme piek in het aantal besmettingen onder leerlingen. Daarnaast zien we ook dat de bezetting van het personeel onder druk komt te staan. Dit komt o.a. vanwege de
verscherping van maatregelen omtrent quarantaine. Net als iedereen moeten ook mijn personeelsleden weer in quarantaine als er sprake is van een positief geteste huisgenoot of gezinslid. Dit zorgt voor nog meer druk op de bezetting.

Tot nu toe hebben we het kunnen oplossen. Hopelijk blijft dat ons lukken, zodat we voor de kinderen zolang mogelijk fysiek onderwijs kunnen blijven geven. Helaas is dit niet altijd mogelijk als er wordt besloten, op advies van de GGD, om een groep in quarantaine te plaatsen. We rekenen dan ook op uw begrip en flexibiliteit. We zullen het de komende periode echt samen moeten gaan doen me begrip en respect voor ieders situatie.

Het zijn onzekere tijden, gelukkig komen we er samen wel uit!