Vanaf vandaag is het mogelijk om onze nieuwe schoolapp te downloaden op uw telefoon. In dit bericht vindt u de extra uitleg over het instellen van uw persoonlijke inbox en hoe u uw kinderen kunt koppelen aan de schoolapp. Dit wordt hieronder in dit bericht met een video ook nog uitgelegd. Alle ouders hebben ook al een mail van de school ontvangen.Via dit bericht willen wij u mededelen dat we een grote nieuwe functionaliteit hebben toegevoegd aan onze app, namelijk een Persoonlijke Inbox. Achter deze nieuwe button kunnen wij u persoonlijke berichten sturen, en sturen we voortaan de groepsberichten, die de klas(sen) van uw kind(eren) aangaan.

Waarom hebben we dit gedaan?

Er zitten grote voordelen aan de Persoonlijke Inbox. Allereerst hoeven we u hierdoor niet meer te mailen en kunt u echt alles omtrent uw kind in de app lezen. Ten tweede kunnen we door middel van de Persoonlijke Inbox uw privacygevoelige gegevens beter beschermen. Aangezien u een eigen inlog krijgt die u koppelt aan uw kind(eren), weten wij voor welke groepen u informatie nodig heeft. U ontvangt alleen nog informatie van de klassen die voor u van toepassing zijn. Tot slot vereenvoudigt het proces voor u ook enorm. U hoeft bij de wisseling van het schooljaar geen instellingen meer te wijzigen, dit gaat automatisch!

Wat moet u hiervoor instellen?

Om toegang te krijgen tot de Persoonlijke Inbox, moeten wij dus weten wie u bent. We vragen u dan ook om uzelf aan te melden in de app. Dit doet u door op de button ‘Persoonlijke inbox’ of ‘Persoonlijke pagina’ te klikken en vervolgens te klikken op ‘vraag een inlog aan’. Vervolgens vult u uw eigen gegevens in en vult u de laatste 4 cijfers van het BSN nummer van uw kind in. Hierdoor koppelt u uzelf aan uw kind. U kunt na deze stap meerdere BSN cijfers toevoegen, indien u meerdere kinderen heeft op onze school.

Uw wachtwoord aanvraag komt binnen op uw e-mail adres. Controleer ook even uw spambox. Hier kunt u vervolgens mee inloggen. Na het inloggen is ook automatisch het onderdeel Klassenboek geüpdatet. U ziet nu alleen nog de klassen waar uw kind(eren) inzit(ten).

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopen dat u net zo enthousiast bent met deze ontwikkeling als dat wij zijn. Hieronder vindt u nog wat algemene veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Waarom vraagt de school mij deze gegevens?
Door jezelf te identificeren kan de school je persoonlijke berichten sturen. Je e-mailadres is noodzakelijk om je eigen wachtwoord te ontvangen. Je telefoonnummer is optioneel, maar kan handig zijn voor de school.

Wat gaat de school doen met de gegevens die ik invul?
Deze worden exclusief gebruikt ten behoeve van de Persoonlijke Inbox.

Wat is een BSN nummer?
BSN staat voor Burger Service Nummer. Dit is een persoonlijk nummer, gebruikt bij de gemeente en overheid. Iedereen heeft er een.

Waarom heb ik het BSN nummer nodig?
Bij de school is het BSN nummer van je kind bekend. Dit is een unieke code voor ieder kind. Aangezien dezelfde namen voor kunnen komen binnen een school, is het koppelen van je kind op basis van BSN met geboorte datum de meest veilige manier van identificeren om fouten te voorkomen. ParentCom gebruikt alleen de laatste vier cijfers van het BSN.

Waar kan ik het BSN nummer vinden?
Het BSN staat altijd op een paspoort/identiteitskaart. Indien je kind deze heeft, kun je het BSN daarop terugvinden. Ook kun je de BSN van je kind opvragen bij de gemeente waar deze staat ingeschreven.

Ben ik verplicht om me in te loggen?
Je bent uiteraard niet verplicht om in te loggen in de app. Hierdoor heb je echter geen volledige toegang tot alle informatie. Zo kun je geen persoonlijke berichten ontvangen in de persoonlijke inbox en kun je niet in het klassenboek onderdeel de klas van je bekijken. Toegang hiertoe vereisen een account en hiervoor is een inlog nodig.


Moet ik ieder jaar mezelf opnieuw koppelen aan mijn kind(eren)?
Nee, je hoeft jezelf maar één keer te koppelen aan je kind(eren). Wanneer je dit één keer hebt gedaan wordt daarna automatisch alles overgezet. Gaat je kind van groep 3 naar groep 4? Dan veranderen je rechten mee. Zo zie je daarna direct de foto’s en groepsinformatie van groep 4 en ontvang je automatisch ook relevante pushberichten van de nieuwe klas. Als je kind van school is gegaan wordt je inlog voor dat kind automatisch verwijderd.


Zijn de gegevens die de school over mijn kind deelt nu goed beveiligd?
Omdat je je eigen inlog hebt, kan de school de app veel beter beveiligen. Aan iedere login hangen de namen van de kinderen en de klassen waar ze bij horen. De eigenaar van de login (de gebruiker/jij) heeft alleen het recht om de informatie van het eigen kind (persoonlijke inbox) en de eigen klas (groepsberichten in de persoonlijke inbox en klassenboek) te bekijken.


Kunnen andere mensen zich ook koppelen aan mijn kind?
Alleen mensen die de geboortedatum en de laatste 4 cijfers van het BSN nummer hebben van het kind, kunnen zich koppelen aan het kind in de app. Hierdoor kan zowel een vader als moeder als eventueel opa en oma en andere bekenden zich koppelen. Indien een ouder/verzorger aangeeft dat er mensen zijn die wel over deze informatie beschikken, maar zich niet mogen koppelen, is de school in staat om in de app een blokkade aanvraag te doen.