Vanaf nu is het mogelijk om onze nieuwe schoolapp te downloaden op uw telefoon. In dit bericht vindt u de extra uitleg over het instellen van uw persoonlijke inbox en hoe u uw kinderen kunt koppelen aan de schoolapp. Dit wordt hieronder in dit bericht met een video ook nog uitgelegd. Via dit bericht willen wij u mededelen dat we een grote nieuwe functionaliteit hebben toegevoegd aan onze app, namelijk een Persoonlijke Inbox. Achter deze nieuwe button kunnen wij u persoonlijke berichten sturen, en sturen we voortaan de groepsberichten, die de klas(sen) van uw kind(eren) aangaan.

Waarom hebben we dit gedaan?

Er zitten grote voordelen aan de Persoonlijke Inbox. Allereerst hoeven we u hierdoor niet meer te mailen en kunt u echt alles omtrent uw kind in de app lezen. Ten tweede kunnen we door middel van de Persoonlijke Inbox uw privacygevoelige gegevens beter beschermen. Aangezien u een eigen inlog krijgt die u koppelt aan uw kind(eren), weten wij voor welke groepen u informatie nodig heeft. U ontvangt alleen nog informatie van de klassen die voor u van toepassing zijn. Tot slot vereenvoudigt het proces voor u ook enorm. U hoeft bij de wisseling van het schooljaar geen instellingen meer te wijzigen, dit gaat automatisch!

Wat moet u hiervoor instellen?

Beste ouder/verzorger,

Via deze brief willen wij leuk nieuws met u delen. Vanaf heden hebben wij onze eigen school app! Hiermee houden we u op de hoogte van alle communicatie vanuit de school naar de ouders. Deze app omvat onder andere een digitale jaarkalender, nieuws, contactinformatie en nog veel meer. Wij nodigen u uit om snel een kijkje te nemen!

Wat moet u hiervoor doen?
Om toegang tot de app te krijgen downloadt u ‘de Basisschool App’ in de AppStore (iOS) of de Google Play Store (Android). Nadat u deze gedownload heeft, klikt u op ‘Ga verder’. Vervolgens zoekt u op de schoolnaam. Op deze wijze installeert u onze school app op uw telefoon. U ontvangt ook een persoonlijke login-activatiemail.

Waarom hebben we voor een app gekozen?
Wij willen graag dat u gemakkelijk en snel op de hoogte blijft van de informatie van onze school. Met een app bent u in staat om zeer eenvoudig de info tot u te nemen, op een moment dat het u schikt. Wij zullen deze app als eerste communicatievorm gaan gebruiken. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de app altijd de meest recente en juiste informatie bevat. 

Wij zijn van plan u pushberichten te sturen. Dit is een ideale manier om u snel te kunnen bereiken met een korte boodschap. Wij willen u daarom verzoeken om de rechten hiervoor aan te laten staan. Wij zullen uiteraard in acht nemen dat we pushberichten niet onnodig vaak zullen gebruiken.

Het communiceren via deze app is ook volledig AVG-Proof! De informatie van uw kind(eren) is goed beveiligd en foto’s zijn niet inzichtelijk voor ouders die geen kind in dezelfde klas hebben zitten. Uiteraard bent u nog steeds vrij om bij ons aan te geven of uw kind wel of niet op de foto mag!

Uw wachtwoord aanvraag komt binnen op uw e-mail adres. Controleer ook even uw spambox. Hier kunt u vervolgens mee inloggen. Na het inloggen is ook automatisch het onderdeel Klassenboek geüpdatet. U ziet nu alleen nog de klassen waar uw kind(eren) inzit(ten).

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en hopen dat u net zo enthousiast bent met deze ontwikkeling als dat wij zijn. Hieronder vindt u nog wat algemene veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Waarom vraagt de school mij deze gegevens?
Door jezelf te identificeren kan de school je persoonlijke berichten sturen. Je e-mailadres is noodzakelijk om je eigen wachtwoord te ontvangen. Je telefoonnummer is optioneel, maar kan handig zijn voor de school.

Wat gaat de school doen met de gegevens die ik invul?
Deze worden exclusief gebruikt ten behoeve van de Persoonlijke Inbox.

Ben ik verplicht om me in te loggen?
Je bent uiteraard niet verplicht om in te loggen in de app. Hierdoor heb je echter geen volledige toegang tot alle informatie. Zo kun je geen persoonlijke berichten ontvangen in de persoonlijke inbox en kun je niet in het klassenboek onderdeel de klas van je bekijken. Toegang hiertoe vereisen een account en hiervoor is een inlog nodig.


Moet ik ieder jaar mezelf opnieuw koppelen aan mijn kind(eren)?
Nee, je hoeft jezelf maar één keer te koppelen aan je kind(eren). Wanneer je dit één keer hebt gedaan wordt daarna automatisch alles overgezet. Gaat je kind van groep 3 naar groep 4? Dan veranderen je rechten mee. Zo zie je daarna direct de foto’s en groepsinformatie van groep 4 en ontvang je automatisch ook relevante pushberichten van de nieuwe klas. Als je kind van school is gegaan wordt je inlog voor dat kind automatisch verwijderd.


Zijn de gegevens die de school over mijn kind deelt nu goed beveiligd?
Omdat je je eigen inlog hebt, kan de school de app veel beter beveiligen. Aan iedere login hangen de namen van de kinderen en de klassen waar ze bij horen. De eigenaar van de login (de gebruiker/jij) heeft alleen het recht om de informatie van het eigen kind (persoonlijke inbox) en de eigen klas (groepsberichten in de persoonlijke inbox en klassenboek) te bekijken.